Ginsengul Siberian


Prezentare generală
Ginsengul siberian (Eleutherococcus senticosus) este un arbust nativ din Orientul Îndepărtat, care crește de la 1 la 3 metri înălțime. Frunzele sale sunt atașate la tulpina principală prin ramuri lungi. Atât ramurile cat și tulpina sunt acoperite cu spini. Florile, galben sau violet, cresc în grupuri în formă de umbrelă, și produc fructe de padure rotunde, negre la sfârșitul verii. Rădăcina este lemnoasa, maronie, încrețită, și răsucite.
Ginsengul siberian, cunoscut si sub numele de Eleuthero, a fost folosit de secole în țările de Est, inclusiv China și Rusia. În ciuda numelui său, acesta este complet diferit de Ginsengul american (Panax quinquefolius) și ginsengul asiatic (Panax ginseng), avand diferite componente chimice active. Ingredientele active din Ginseng Siberian, numite eleutherosides, pot stimula sistemul imunitar.
Ginsengul siberian a fost folosit in mod traditional pentru a preveni raceli si gripa si de a creste energia, longevitate, și vitalitate. Acesta este utilizat pe scară largă în Rusia ca un "adaptogen", adica o substanță care se presupune ca ajuta organismul sa faca fata mai bine stresului, fie mental sau fizic.
Suplimentele de ginseng siberian sunt fabricate din radacina. Rădăcina are un amestec de componente numite eleutherosides, despre care se crede ca ar avea beneficii de sanatate. Printre celelalte componente sunt substante chimice numite polizaharide, despre care s-a constatat ca stimuleaza sistemul imunitar și scade nivelul de zahăr din sânge în testele pe animale.
Până de curând, cel mai multe cercetari științifice pe ginseng siberian au fost făcute în Rusia.

Cercetarile privind ginsengul siberian au inclus studii cu privire la următoarele:

Raceala si gripa
Unele studii de tip dublu-orb au descoperit ca un anumit produs care conține ginseng siberian și andrographis a redus severitatea și durata răcelilor daca este luat cu 72 de ore inainte de aparitia simptomelor. Cercetatorii nu știu dacă ginsengul siberian a fost responsabil sau dacă a fost andrographis, sau o combinație a celor două plante.
Un alt studiu a comparat același produs cu amantadina, un medicament utilizat pentru a trata unele tipuri de gripa. Persoanele cu gripa care au luat acest produs au văzut ca simptomele lor dispar mai repede decat cei care au luat amantadina.
Un alt studiu a constatat ca persoanele sanatoase care au luat ginseng siberian timp de 4 săptămâni au avut mai multe celule T, care pot indica ca sistemul lor imunitar au fost mai puternic.

Infecții virale cu herpes
Un studiu pe 93 de persoane cu virusul herpes simplex (HSV) tip 2, care poate provoca herpes genital, a constatat ca, luand ginseng siberian s-a redus numărul de focare. Focare care au aparut au fost mai putin severe si nu au durat atâta timp. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă utilizarea de ginseng siberian ar ajuta la prevenirea focare herpes.

Performantele mentale
Ginsengul siberian este adesea folosit pentru a crește vigilența mentală. Dar nu au existat suficiente studii științifice pentru a demonstra că într-adevăr funcționează. Un studiu preliminar a constatat ca voluntarilor de varsta mijlocie care au luat ginseng siberian li s-a îmbunătățit memoria, comparativ cu cei care au luat placebo.

Performanța fizică
S-a spus de multe ori ca ginseng siberian poate îmbunătăți performanțele atletice și crește forta musculara. In timp ce unele studii au gasit rezultate pozitive, altele au descoperit ca ginseng siberian nu a avut efect.

Calitatea vieții
Un studiu a constatat ca persoanele in varsta care au luat ginseng siberian au avut o mai buna sanatate mintala si functionare sociala dupa 4 saptamani de tratament, in comparatie cu cei care au luat placebo. Dar, după 8 săptămâni, beneficiile au început să se disipeze.

Precautii
Efectele secundare sunt rare, dar pot include: hipertensiune arterială, insomnie, confuzie, migrena, vărsături.


Datele de mai sus sunt sintetizate dupa prezentarea Centrului Medical al Universitatii din Maryland (SUA).

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!


Puteti cumpara ginseng siberian la un pret bun de la advertaserii (comerciantii online) de mai jos

Tags: Eleutherococcus Senticosus, Ginseng siberian, ginseng tonic, ginseng natural, imunitate, afrodisiac, pret ieftin, memorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu