Panax Ginseng - Ginsengul asiatic corean / chinezesc

Descrierea plantei, originea si aria geografica
Panax Ginseng - ginsengul asiatic este o planta perena din familia araliaceelor ce creste in paduri dese, la umbra copacilor. Are frunze ce cresc in cerc in jurul unei tulpini drepte, florile sunt de culoare galben-verzui si au forma de umbrela si produce niste fructe mici rosii. Radacina este noduroasa si arata ca un corp uman cu lăstari pentru brațe și picioare.
Se gaseste in flora spontana din Orientul Indepartat, dar si sub forma cultivata. Ginsengul asiatic poate fi chinezesc sau coreean, insa este aceeasi planta, doar cultivata in zone diferite. In functie de modul in care este prelucrata radacina, poate fi ginseng rosu sau ginseng alb.
Ginsengul era cunoscut in India antica, iar in China este utilizat de peste 5000 de ani pentru calitatile sale energizante si revigorante.

Cercetarile Centrului Medical al Universitatii din Maryland (SUA) privind ginsengul asiatic au inclus următoarele condiții:

Raceala si gripa
A fost spus că ginsengul asiatic (chinezesc / corean) stimuleaza sistemul imunitar, care ar putea ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si a bolilor. Cea mai bună dovadă este faptul că acesta poate ajuta la reducerea riscului de a obține o raceala sau gripa. Studiile au descoperit ca ginsengul pare a crește numărul de celule ale sistemului imunitar in sange si de a imbunatati raspunsul sistemului imunitar la un vaccin gripal. Intr-un studiu, 227 de oameni au luat, fie ginseng sau placebo timp de 12 saptamani, si a primit un vaccin gripal după 4 săptămâni. Numărul persoanelor afectate de raceala si gripa a fost cu două treimi mai mic in grupul care a luat ginseng.
Doua studii au descoperit ca ginseng a redus sansa de a avea o răceală. Într-un studiu controlat dublu-orb cu placebo pe 323 de persoane, cei care au luat 400 mg de ginseng pe zi, timp de 4 luni a avut mai putine raceli. Când au făcut o răceală, a fost mai puțin severa și mai scurta decât racelile de oameni care au luat placebo.

Sanatatea inimii
Ginsengul asiatic (coreean) pare a fi un antioxidant. Antioxidantii ajuta corpul sa scape de radicalii liberi, ce sunt substanțe care pot afecta ADN-ului și contribuie la boli de inima, diabet. Studiile preliminare sugerează ca ginsengul asiatic poate ameliora simptomele bolilor de inima la oameni. De asemenea, poate reduce nivelul de colesterol LDL (rau) și crește colesterol HDL (bun).
Efectul ginsengului asiatic asupra tensiunii arteriale este mult mai complicat. Unele studii sugereaza ca scade tensiunea arterială în timp ce altele au considerat că provoacă cresterea tensiunii arteriale. Acest lucru a condus pe cercetatori la intrebarea daca ginseng creste tensiunea arteriala, la doze uzuale, dar scade atunci când se doze sunt mai mari. Până la cercetatorii stiu sigur, nu trebuie să luați ginseng dacă aveți hipertensiune arterială decât dacă medicul dumneavoastră vă spune că este OK.

Diabetul de tip 2
Deși ginseng american a fost studiat mai mult pentru diabet zaharat, ambele tipuri de ginseng pot reduce nivelul de zahar din sange la persoanele cu diabet de tip 2. Unii oameni cred că Ginsenozide din ginseng american s-ar putea reduce de zahăr din sânge în timp ce diferite Ginsenozide in ginseng asiatic ar putea ridica nivelul zaharului din sange. Până la cercetatorii stiu mai mult, nu trebuie să luați ginseng dacă aveți diabet zaharat, fără supravegherea și monitorizarea medicului dumneavoastră.

Performantele mentale
Persoanele care iau ginseng spun adesea se simt mai alerte. Mai multe studii raportează că ginsengul asiatic ar putea ușor îmbunătăți gândirea sau învățarea. Primele cercetari arata ca ginseng asiatic ar putea îmbunătăți performanța pe lucruri cum ar fi aritmetica mentală, de concentrare, de memorie, și alte măsuri. Unele studii au constatat, de asemenea, un efect pozitiv cu o combinație de ginseng corean și Ginkgo biloba.

Rezistenta fizica
Au existat o serie de studii care au utilizat ginseng asiatic pentru performantele atletice la oameni și animale de laborator. Rezultatele au fost combinate cu unele studii ce prezentau mai bine forta si rezistenta, altele prezentau îmbunătățirea agilitatii sau a timpului de reacție, iar altele nu prezintă nici un efect, la toate. Chiar și așa, sportivii iau de multe ori ginseng asiatic pentru a stimula atât rezistenta cat si forta. Ginseng asiatic (China sau Koreea) s-a constatat, de asemenea, ca reduce oboseala intr-un studiu de 332 de persoane.

Stres și bunăstarea
Ginseng asiatic este uneori creditat ca ajuta organismul sa faca fata stresului fizic sau mental. În timp ce aceste proprietăți pot fi dificil de studiat, există unele dovezi că ginseng (atât din Asia și America) poate imbunatati calitatea vietii, deși calitatea vieții poate fi greu de măsurat, de asemenea.
Un studiu de 501 de bărbați și femei care trăiesc în Mexico City au constatat o mai bună calitate a masurilor de viata (energie, somn, viata sexuala, satisfacția personală și bunăstarea) cand au luat ginseng asiatic. Un alt studiu bine conceput a descoperit ca oamenii care au luat un supliment nutritiv cu ginseng corean au declarat ca au o mai bună calitate a vieții decât cei care au luat același supliment fără ginseng.

Fertilitatea / disfuncție erectilă
Despre ginsengul asiatic chinezesc sau korean se crede că poate stimula performantele sexuale. Dar nu sunt multe studii care să susțină asta. În studiile la animale, ginseng asiatic a crescut productia de sperma, activitatea sexuala si performanta sexuala. Un studiu de 46 de barbati a aratat, de asemenea, o crestere a numarului de spermatozoizi, precum si motilitatea. Un alt studiu pe 60 de barbati a constatat ca ginseng asiatic crește apetitului sexual și a scăzut probleme de erectie. De asemenea, într-un studiu de 45 de oameni, cei care au luat 900 mg de ginseng coreean de 3 ori pe zi, timp de 8 săptămâni au avut mai putine probleme în a obține o erectie decat cei care au luat placebo.

Cancer
Mai multe studii sugerează că ginseng poate reduce riscul unor tipuri de cancer. Într-un studiu observațional, cercetatorii au urmarit 4,634 de persoane timp de 5 ani. Ei au descoperit ca cei care au luat ginseng au riscuri mai mici de cancer pulmonar, ficat, pancreas, ovarian și de stomac. Dar studiul nu a putut fi sigur că si alte lucruri, inclusiv obiceiurile alimentare sănătoase, au fost responsabile pentru riscul mai mic de cancer. De asemenea, studiul a constatat ca, luand ginseng doar de 3 ori pe an, a condus la o reducere mare a riscului de cancer.
Mai multe studii sugereaza ca ginseng asiatic (chinezesc sau coreean) încetinește sau oprește creșterea tumorilor, desi cercetatorii nu sunt inca sigur cum ar putea să funcționeze la om. Sunt necesare mai multe cercetari.

Simptomele menopauzei
Au existat doar câteva studii ale ginsengului pentru simptomele menopauzei. Două studii bine concepute de evaluare a ginsengului roșu coreean (Asia) sugerează că poate scuti unele dintre simptomele menopauzei, imbunatatind sentiment de bunăstare și starea de spirit, mai ales sentimentul de depresie. Oamenii au luat ginseng, impreuna cu un supliment de vitamine si minerale. Alte studii nu arata nici un efect.

Administrare
Persoane sanatoase care doresc să stimuleze performanța fizică sau psihică, prevenirea bolilor, sau sa reziste mai bine la stres ar trebui să ia ginseng asiatic (coreean / chinezesc) în cicluri. De exemplu, să ia în fiecare zi, timp de 2-3 săptămâni, apoi se opreste timp de 3 săptămâni, apoi reîncepe din nou.

Precautii
Ginseng asiatic chinezesc sau coreean poate provoca nervozitate sau insomnie, mai ales dacă este luat în doze mari sau in combinatie cu cafeina.
Efectele secundare sunt rare, dar pot include: hipertensiune arterială, insomnie, anxietate, euforie, diaree, vărsături.
Pentru a evita hipoglicemia (scăderea zahărului din sânge), chiar si la persoanele fara diabet zaharat, se ia ginseng cu alimente.
 

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist! 
 
Puteti cumpara Panax Ginseng (ginseng asiatic - corean, rosu sau alb) la un pret bun de la advertaserii (comerciantii online) de mai jos:

Tags: Panax Ginseng, ginseng corean, ginseng rosu, ginseng alb, ginseng tonic, ginseng natural, ginseng korean, imunitate, afrodisiac, pret ieftin, memorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu